Порошенко: Никой не вярва в ЕС повече от Украйна

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че нито една страна в света не вярва в Евросъюза повече от Украйна, предаде Лента.ру, позовавайки се на интервю на украинския лидер за сп. Politico.

В статията, озаглавена „Ние вярваме в Европа“, Порошенко споделя мислите си за резултатите от референдума във Великобритания, както и за необятната вяра на украинците в ЕС.

„Никъде в Европа не вярват в Евросъюза повече от Украйна. Толкова силната вяра в ЕС сред украинците е не заради това, че те не са осведомени за недостатъците на съюза, а защото много добре разбират каква може да бъде алтернативата на това“, заяви Порошенко.

По думите му цената за влизане в ЕС не е важна, било то война или криза.

„Въпреки войната, въпреки кризата на вярата в Европа, никаква цена не е прекалено висока за украинците, за да бъде по-добре народът. Брекзит или не, криза или не, война или не – ние ще вървим по пътя на интеграцията в ЕС“, казва още Порошенко.

Украинският лидер подложи на критика евроскептиците и заяви, че Европа в момента преживява трудни времена. Последните думи на Порошенко в интервюто са призив към сплотяването на всички, които вярват в обединена Европа.