Поредната „оригинална“ американска компютърна игра: Обама и Путин се обединяват срещу Ленин

Американците не престават да изненадват със странните си хрумвания. Всеизвестен факт е, че в почти всички холивудски филми и компютърни игри лошият герой е винаги руснакът.

Неотдавна в САЩ излезе нова компютърна игра на тази тема с нееднозначното заглавие „Яростта на Обама“, съобщи РТ.

Според сюжета на играта Барак Обама и Владимир Путин се борят срещу възкръсналия Владимир Ленин и неговата армия от зомбита. Играта започва с това, как Обама напуска Белия дом, за да се „разправи“ лично с Путин, който се придвижва, буквално „яхнал мечка“.

В същото време в мавзолея от мъртвите възкръсва не кой да е, а Владимир Ленин и заедно с цяла тълпа, така любими на американската публика, зомбита, облечени като красноармейци, превзема Москва. Това кара Путин и Обама да се съюзят и заедно да се борят срещу общия враг.

Украинските медии също не пропуснаха да отбележат новината, като подчертаха, че в играта може да се играе само като американския президент.

По-рано същият разработчик на компютърни игри представи играта „Хитлер в Лос Анджелис“, в която нацисткият лидер бяга в Бразилия, където тялото му бива замразено, а след години се „разтапя“ в американски музей.