Популярната руска игра „Цар Горы“ ще се играе на Свети Влас този уикенд

Цяла плеяда руски знаменитости пристигат през уикенда в Свети Влас.Курортното градче ще бъде домакин на поредното издание на популярната руска игра „Цар Горы“.

Организатор на събитието e руският интелектуален Клуб „Инкогнито“, а домакините от българска страна са предоставили цялата база на „Диневи Ризорт“ за провеждане на мероприятието. Играта ще се проведе на 10 септември 2017 г. в комплекс „Адмирал“.

В списъка с популярни имена се открояват бившият двукратен световен шампион по бокс в супертежка категория Николай Валуев.

„Звярът от Изтока“, както е известен в спортните среди, е настоящ депутат в Руската Дума и е един от най-атрактивните участници в играта.

Друга знаменитост е популярният кино и театрален актьор Андрей Ургант. Актьорският състав се допълва от Емануил и Ирина Виторган. Той е народен артист на Русия и собственик на Виторган-Клуб, който събира и организира артисти от различни жанрове.

Сред останалите състезатели в „Цар Горы“ са певците Сергей Рогожин и Афина Делиониди, генералният директор на издателство „Комерсант“ Максим Ефимов, Рушель Блаво – собственик на клиника за традиционна и нетрадиционна медицина и др.

Водещ ще бъде Алексей Блинов – член на елитарния клуб „Какво?, Къде?, Кога?“. „Цар Горы“ е нова игра, специално разработена за интелектуален клуб „Инкогнито“ и е аналог на популярната в Русия „Какво, Къде, Кога“ (Что? Где?, Когда?).

Начинът по който се провежда, е съчетание между светско мероприятие, интелектуална игра и шоу програма – ноу-хау на организаторите.

Състезателите се нареждат около игрово поле, което представлява кръг, разделен на еднакви сектори.

В центъра му се намира връх, като целта на играта е да го достигнеш и превземеш. Всеки отбор се придвижва по склона (по своя сектор от полето), а за да се придвижи е необходимо да отговори на въпрос на водещия или на съдията.

Всеки верен отговор носи определен брой точки и води до по-бързото придвижване до върха. Отборът,  който пръв достигне върха и го превземе, получава шанс да спечели изцяло играта, но затова трябва да се задържи там. Този, който се задържи след 3 хода, се счита за окончателен победител.