Пол Крейг Робъртс: Най-големите врагове на американците са техните президенти

Благодарение на усилията на войнствено настроените политици в правителството на САЩ, за жителите на тази страна думата „патриотизъм” се превърна в синоним на „милитаризъм”, пише американският икономист Пол Крейг Робъртс.

В рубриката си на сайта на иранската телевизия Press Tv  американският икономист Пол Крейг Робъртс пише, че „най-големите врагове” на американците са президентите на САЩ, които са избрали курс на управление, насочен към така наречената война с тероризма.

„През 21 век най-злите врагове на американците са не Иран, Китай и Русия. Най-големите врагове на американците са техните собствени президенти, които постоянно заявяват, че организираната от тях „война против тероризма” им дава право да не зачитат гражданската свобода, гарантирана от Конституцията на всеки гражданин на САЩ”, счита Робъртс.

Според експерта, структурата на изпълнителната власт на САЩ е „лишила американците от гражданската им свобода”, като заедно с това „те се запасяват с голямо количество оръжие”.

Робъртс отбелязва също, че всички въоръжени конфликти, инициирани от САЩ след края на Втората световна война, не са имали никакво отношение към защитата на американските граждани от външна заплаха.

„Очевидно е, че войните не защитават мирните жители. Уверенията, че войниците умират за нас са лъжа”, пояснява американският журналист.

 
Източник: РИА Новости