Полският вестник „Obserwator Polityczny“: След няколко години европейците ще се устремят към Русия

Полският вестник „Obserwator Polityczny“ предвижда, че след няколко години европейците, които няма да могат да се справят с наплива на бежанци от Африка и Близкия изток, ще се устремят към „единствената силна и стабилна държава в нестабилното обкръжение” – Русия, цитира Руски Дневник.

По мнението на полските журналисти, много от жителите на страните, управлявани от „мекотели политици”, неспособни да се справят с проблема с нелегалната имиграция, гледат с надежда към Русия, за която може да се говори какво ли не, но едно е сигурно – руснаците могат да разчитат на своите лидери.

„Със засилващото се сгромолясване на Запада, Русия с всяка година ще се превръща все повече в единствената силна и стабилна държава в нестабилното обкръжение”, смята „Obserwator Polityczny“, цитиран от RT.

Изданието отбелязва, че руският модел на държавна организация е по-ефективен и устойчив на кризи, затова европейците могат да завиждат на руснаците, особено в днешните условия, когато „спокойният сън в някои райони на Унгария е вече само мечта”.

В статията се разказва как жителите на неголямо унгарско селище организират бдения, за да се защитят от бежанците, тъй като властите не се намесват от страх да не бъдат обвинени във фашизъм.

„В същото време жителите на държава, разпростряла се от Калининград до Магадан, могат да продължат да спят спокойно, защото са сигурни, че който и да се появи у тях с меч, от същия меч и ще загине. Във все по-малко държави в света хората могат да спят спокойно, без страх, че някой ще нахлуе в дома им. Преди година не забелязвахме това, а днес мнозина в Европа биха искали на близкото кръстовище да застанат няколко „вежливи зелени човечета” и да гарантират стабилността, мира и сигурността. Но откъде да ги вземем”, пише авторът на статията.

По мнението на журналиста, след пет години, ако нещо не се промени, ще стане очевидно, че Русия остава единственото убежище, където човек ще може да се скрие от „падането на западната цивилизация, което може и да не преживеем”.