Политолози не изключват четвърти мандат на Путин

Руският президент Владимир Путин, който е на половината на третия си мандат като държавен глава, е в добра форма, тъй като кризата и външнополитическия натиск срещу Русия изискват от него колосална съсредоточеност и голяма активност.

Неговият рейтинг едва ли ще спадне в близко време, но все пакт липсата на кадрова динамика във властта и представянето на новата икономическа програма за развитие от руския лидер изискват решения, смятат експерти, интервюирани от РИА „Новости“.

Политолозите не изключват вероятността Путин да се кандидатира за нов мандат през 2018 г., тъй като сигнали в този смисъл вече прозвучават както от страна на самия президент, така и на неговото обкръжение. Според последни данни от социологическо проучване броят на руснаците, които биха гласували за Путин на президентските избори, достигна 76%.

Допитването на социологическата агенция ФОМ беше проведено след 3000 участници във всички 64 субекти на Руската федерация на 18 и 19 април. Освен това руският президент зае първо място по рейтинг на най-влиятелните хора на планетата по версията на читателите на сп. „Тайм“. Както се посочва в сайта на изданието, на читателите му е било предложено да направят своя избор от гледна точка на това доколко през миналата годна един или друг човек е променил света към по-добро или към по-лошо. /БГНЕС