Поканиха Тръмп в Крим

Доналд Тръмп трябва да посети Крим, за да види с очите си живота на кримчани и да закрепи позицията си за признаването на руския статут на полуострова, заяви пред РИА Новости първият вицепремиер на кримското правителство Михаил Шеремет.

По-рано републиканецът заяви, че ако бъде избран за президент на САЩ, ще разгледа въпроса за признаването на Крим за част от Русия, както и за отмяната на санкциите срещу Москва.

„Никой не е отменил поговорката, че е по-добре веднъж да видиш, отколкото много пъти да чуеш. На Запад има много изопачаване на фактите за Крим. Радваме се на абсолютно всички приятели, които идват тук да почиват и да видят, че ние живеем в мир, благополучие и просперитет“, каза Шеремет.

В същото време той подчерта, че не бива да се отнасяме напълно сериозно към думите на Тръмп, защото засега той е само кандидат за президент.

„Би ни се искало да чуем изявлението на президента Тръмп. Това засега са само предизборни лозунги, но ние се надяваме на здрав разум“, отбеляза кримският политик.