Песков: Руският посланик в САЩ се е срещал и със съветници на Клинтън

Руският посланик в САЩ се е срещал не само с хора от обкръжението на избрания през ноември за президент Доналд Тръмп, но и със съветници на неговата основна съперничка на изборите, демократката Хилари Клинтън. Това заяви Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ДПА и Медиапул.
В интервю за американската телевизия Си Ен Ен Песков отбеляза, че хора, свързани с Клинтън, са се срещали много пъти с руския посланик Сергей Кисляк. Той направи уточнението, че тези срещи не са били във връзка с президентските избори. „По никакъв начин това не бива да бъде представяно като намеса в изборния процес“, подчерта прессекретарят на Путин.
Песков изрази съжаление, че Русия е била демонизирана, във връзка с твърденията на американското разузнаване, че тя се е намесила в изборите в полза на Тръмп.
 Няколко сътрудници на президента на САЩ бяха подложени на критики за свои срещи с руския посланик, припомня ДПА. Съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин дори бе принуден да подаде оставка миналия месец.
Новият президент на САЩ изрази желание да работи заедно с Русия, отбелязва ДПА. Остава обаче неясно кога той може да се срещне с руския си колега Владимир Путин.