Песков: Путин и Тръмп никога не са разговаряли помежду си

Руският държавен глава Владимир Путин и кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп никога не са имали контакти помежду си. Това съобщи във вторник телевизия NBC, позовавайки се на отговор, получен от прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

„Както многократно сме заявявали по-рано, руският президент никога не е имал никакви контакти с Тръмп, включително и по телефона. Това се отнася и за всичките му сътрудници“, заявил Песков.

В публичните си изказвания Доналд Тръмп неведнъж е засягал въпроса за отношенията с Русия, изразявайки надежда, че в случай, че бъде избран за държавен глава на САЩ той би бил „много по-добър президент за руско-американските отношения“. В същото време Тръмп признава, че никога не е контактувал лично с руския лидер.

„Никога не съм се срещал с Путин и не го познавам“, отбеляза милиардерът на пресконференция в щата Флорида на 27 юли. „Той каза за мен приятно нещо. Той каза, че аз съм гений. В отговор аз му благодарих и нещата приключиха. Аз никога не съм се срещал с Путин“, заяви Тръмп.