Песков потвърди, че Путин ще проведе и тази година традиционната „Пряка линия“

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков потвърди, че Владимир Путин и тази година ще проведе традиционната „Пряка линия“. По думите на представителя на Кремъл, този път в програмата ще има нови водещи, както и някои други нововъведения, но „същността на мероприятието няма да се промени“, предаде ТАСС.

„Действително, тече подготовката за „Пряка линия“. Точната дата ще обявим, когато наближи мероприятието. По традиция въпросите ще се събират в продължение на една седмица“, каза Песков пред журналисти. По думите му, „ще бъдат включени различни формати за събиране на информация, но ICQ няма да е сред тях“. „Това е недостоверна информация, която бе публикувана в един от руските вестници“, отбеляза говорителят на руския президент.

По-рано днес в. „Коммерсант“ публикува информация, че „Пряка линия“ ще се проведе на 14 април, а за събирането на въпроси към Путин ще се използва и месинджърът ICQ.

Песков подчерта, че в „Пряка линия-2016“ „има определени нововъведения: ще има нови водещи“. Представителят на Кремъл отказа обаче да разкрие имената им.

Тазгодишният диалог на Владимир Путин с руснаците ще бъде четиринадесетият. През последните две години основното студио, където се провеждаше мероприятието бе „Гостиний двор“ край Кремъл. По време на събирането на въпроси към руския президент през 2015 г. са постъпили над два милиона въпроса.

Рекордът на „Пряка линия“ е през 2013 г., когато Путин отговаря ва въпроси на руските граждани в продължение на 4 часа и 48 минути. Миналата година руският президент отговори на 90 въпроса за 3 часа и 55 минути, припомня ТАСС.