Песков опроверга данни за среща между Путин и иранския генерал Сюлеймани

В редица медии се появи информация за това, че в Москва се е състояла среща между президента на Русия и командващият специалното подразделение „Ал Кудс“. Прессекретарят на държавния глава опроверга тези съобщения, предава РИА Новости в сряда (16 декември).

Прессекретарят на президента на РФ Дмитрий Песков опроверга съобщенията за това, че през миналата седмица в Москва Владимир Путин се е срещал с иранския генерал Касем Сюлеймани.

Иранската агенция ФАРС (FARS), позовавайки се на неназовани източници, разпространи информацията, че Сюлеймани през декември е бил в Русия, за да се срещне с руските власти, в това число с президента на РФ Владимир Путин.

„Не, нямаше“, съобщи Песков пред журналисти, отвръщайки на въпрос имало ли е такава среща с президента.

Сюлеймани – иранският генерал-майор, командващ специалното подразделение „Ал Кудс“ в състава на Корпуса на стражите на ислямската революция, предназначено за реализацията на тайни военни операции извън пределите на Иран. Сюлеймани е включен списъка, издаден от ООН, на иранските военни и политически дейци, на които е забранено да напускат страната.

Източник: Поглед Инфо.