Песков: Не обсъждаме със САЩ вдигането на санкциите

Ние не обсъждаме никаква сделка със САЩ за отмяна на санкциите, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин отговори на въпрос дали между Москва и Вашингтон се водят преговори за вдигане на ограниченията, наложени върху търговията между Америка и най-голямата по територия държава в света по време на втория мандат на бившия държавен глава на САЩ – Барак Обама.

„Ние първо трябва да определим кога и къде господин Путин ще се срещне с американския си колега господин Доналд Тръмп“, поясни Песков. Той допълни, че двамата президенти може да се срещнат по време на форума Г-20. Очаква се държавниците на 20-те най-развити страни в света да се съберат в Германия през лятото.

САЩ през 2014 г. наложиха санкции върху търговията с Русия. Песков коментира днес и кризата в Украйна, която бе сред темите, обсъждани в първия телефонен разговор  между Тръмп и Путин като президенти. „Нито в Москва, нито във Вашингтон искат разрастване на украинската криза. Двете страни изразиха своята готовност да работя заедно за намиране на решение на проблема“, каза днес той.