Песков: Информацията за използване на токсичен газ в района на атаката на руския вертолет е измислица

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков нарече измислица информацията в медиите, че в района, където вчера бе свален руският вертолет Ми-8, през нощта са били хвърляни варели с токсичен газ, предаде ТАСС.

„Не разполагам с подобна информация. Ние нямаме информация за това как преминава операцията“, заяви Песков. „На подобни измислици е много трудно да се реагира: невинаги е ясно на какво се основават те, кои са източниците и т.н.“, добави той.

Песков посъветва журналистите да се обърнат към профилните ведомства за изясняване на детайлите около случилото се. „Вероятно, тези въпроси не трябва да се адресират до Кремъл“, заяви прессекретарят на руския президент.

По-рано днес агенция „Ройтерс“, позовавайки се на представители на опозиционните на сирийското правителство сили съобщи, че през нощта след като бе свален руският Ми-8, хеликоптер е хвърлял варели с токсичен газ в разположения в близост до мястото на катастрофата град. Агенцията твърди още, че от газа са пострадали над 30 души.