Песков: Изказванията на Обама за Путин са очевидно неприятелски

Изказванията на президента на САЩ Барак Обама по адрес на руския му колега Владимир Путин са очевидно неприятелски. Това не са думи на държавен глава, който се стреми към сътрудничество. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

„Това е най-добрата илюстрация на правотата на президента Путин. Ние можем да изразим единствено съжаление във връзка с подобни неловки твърдения на президента на САЩ. Те са очевидно неприятелски, видимо неконструктивни, и това не е изказване на държавен глава, който търси сътрудничество“, заяви Песков в ефира на телевизия „Россия 24“, коментирайки изказването на Обама по време на среща с деловите кръгове.

Пред телевизия RT Песков обърна внимание и на опитите „де се демонизира Путин“. Според прессекретаря на руския президент, високопоставените политици „играят нечестно“ с общественото мнение в своите държави.

„От ден на ден ние виждаме растящата подкрепа на Путин в тези страни. Ние печелим общественото мнение в тези страни и губим мнението на техните лидери“, отбеляза той.

При това, Путин не се нуждае от допълнително „рекламиране“ – нито добро, нито лошо, каза още Песков.

„Ние виждаме статистиката в различните страни, която потвърждава, че хората го обичат“, каза прессекретарят на руския президент.