Песков: Диалогът между президента на Русия и канцлера на ФРГ по Украйна е безценен

Контактите между президента на Русия Владимир Путин и канцлера на ФРГ Ангела Меркел във връзка със ситуацията в Украйна са безценни, отбеляза в интервю за немската телевизия  ZDF Дмитрий Песков, прессекретар на  руския президент.

„Ролята на Меркел е значителна, имайки предвид конструктивните и достатъчно откровени отношения с Владимир Путин, – подчерта Песков. – От началото на кризата в Украйна те поддържат постоянен диалог. Честите контакти спомагат в максимална степен за сближаване на позициите. В такива напрегнати ситуации подобни контакти са изключително ценни. Не е тайна, че позициите по украинската криза са доста различни, но сам по себе си диалогът е изключително полезен и се надяваме, че той ще продължи”.

В момента между двете правителства вървят преговори на експертно ниво, подчерта Песков, като допълни, че руската страна е за поддържането на пряк диалог. „Както бе казано по време на беседата с ръководителя на „Сименс” Джо Кезър, по-добре е да говорим един с друг, отколкото един за друг”, подчерта прессекретарят на руския президент, по данни на ИТАР-ТАСС.