Патриарх Кирил постави външната политика на Русия като пример за други държави

Руския Патриарх Кирил даде висока оценка на Министерството на външните работи на Русия, за твърдостта си при спазването на принципите на международното право и морала, съобщи «Патриархия.ру».

„Днес малко  държавни глави могат да кажат за външната политика на страната си, че тя се основава на принципите на международното право и морала“, заяви руския Патриарх след речта на заместник-министъра на външните работи на Русия Григори Карасин, на откриването на XXII Международни Рождественски образователни четения в Москва. По думите на Патриарх Кирил, днес принципите, споменати по-горе, трябва да „бъдат отстоявани и насърчавани“.

„Бих искал да пожелая успех на министъра на външните работи Сергей Лавров, който представлява страната ни блестящо и достойно на международната политическа сцена, а също и на целия екип от Министерството на външните работи “, добави руския Патриарх.

XXII Международни Рождественски образователни четения се откриха в неделя с Божествена Литургия в храма на Христос Спасител в Москва. Литургията отслужиха Патриархът на Великата Антиохия и целия Изток Йоан Х и Патриархът на цяла Русия и Москва Кирил. В църковно-обществения форум, посветен на 700-тодишнина от раждането на Св. Сергий Радонежски, взимат участие 12 хиляди свещенослужители и миряни от всички региони на Русия..