Памела Андерсън написа писмо на Путин

Холивудската звезда Памела Андерсън се обърна с писмо към президента на Русия Владимир Путин. Актрисата, която е и известна екоактивистка, моли руския държавен глава да спре кораба Winter Bay, превозващ 1700 тона месо от редкия морски бозайник от семейството на китовете – финвал. В момента корабът се намира край бреговете на Норвегия и трябва да премине през Северния морски път.

„Уважаеми Владимир Владимирович,

Смятам, че и двамата с Вас споделяме взаимно любовта си към животните и дълбокото си уважение към природата и по тази причина се обръщам към Вас от името на заплашените от изчезване финвали. В Тромсьо, Норвегия, се намира корабът Winter Bay, а на борда му има 1700 тона месо от кит. Финвалите бяха убити незаконно в нарушение на мораториума върху лова им. Вие можете да спрете незаконното преминаване на кораба, превозващ месото на изчезващия вид финвали, който трябва да премине през руски води на път за Япония“, пише Памела Андерсън на Владимир Путин. Писмото е публикувано на сайта на Обществото за охрана на морската фауна (SSCS).

Холивудската актриса отбелязва, че решението на президента на Русия може да сложи край на бракониерството и убийството на редките финвали. Към молбата на звездата да бъде забранено влизането на контрабандистите в руски териториални води се присъединява и Обществото за защита на китовете.