Още 33 неизвестни факта за Елена Ваенга

Остават броени дни до концерта на примата на руския шансон – Елена Ваенга.

Незбравими моменти ви очакват и на афтър партито за тематична „Руска вечер“ веднага след края на концерта в ROYAL PIANO CLUB – НДК (срещу пилоните). Танци, снимки, автографи, впечатления и много емоции очакват присъстващите.

Билети за събитието, което ще се проведе на 7 юни в зала 1 на НДК са в продажба и можете да закупите в мрежата на Eventim.bg

И още 33 неизвестни факта за Елена Ваенга

1. В големия шоубизнес Елена Ваенга се появява на 33 г. До тогава пише текстове за песни, композира.
2. За разлика от всички, които се стремят към реализация в мегаполиса Москва, Елена работи с Петербургска фирма. Първоначално стартира с известна московска фирма, която се опитва да промени амплоато й, и иска да я превърне в рок певица. Следва разтрогване на договора. Заплахата за разправа от страна на бившите й продуценти налага промяна на името и появяването й на сцена под артистичния псевдоним Ваенга.
3. Псевдонимът Ваенга е предложен от нейната майка -това е името на малка рекичка , която тече през родния й град Североморск, Мурманска област, Сибир.
4. На 20 г. се дипломира с пиано.
5. Ненавижда думата „ звезда“. Не е „светска“ и „популярна“, защото няма избелени зъби, изкуствени нокти, нито селиконови гърди и не тежи 60 кг, както е „задължително“ за звездите от шоубизнеса. „Обикновенно ме гримират за 10 мин, нямам собствен стилист и фризьор“- споделя Елена.
6. Няма богати покровители.
7.Болезнено реагира на неадекватна критика. Когато един от Кремълските й концерти се излъчва по телевизията и критик я оприличава на продавачка на пазара, това силно разстроило Елена. Тя изхвърля половината си сценични дрехи, но въпреки всичко нейният отговор е:„ако не ви харесва как изглеждам изключете телевизора“.
Днес Елена Ваенга е една от най-стилните певици и то не само в Русия.
8. Пее автобиографични песни. „ Често пея за това, което се случва с мен или мои приятелки. Черпя идеи от реалния живот“
9. Забелязва, че думите са материални и всичко за което пее се сбъдва
10. Не продава свои песни- дотолкова ги чувства свои, че никога не би се разделила с тях, възприема ги като свои деца. Въпреки преложените солидни суми, винаги отказва.

11.Предпочита да работи с роднини. Бизнесът й е семеен и тя не крие този факт .
“ Затова пък не крадат“! – шегува се певицата.
12.Прави скъпи подаръци на близките си хора. За рождените дни на сестра си подарява кола- Пежо 407, а на майка си- Нисан Кашкай.
13.Обожава да се занимава с домакинска работа – да сади цветя, да подрежда библиотеката, да размества украса в своя дом.
14. Фикс идея на Елена е да готви на близките си. Баща й я научил да готви като дете и до сега е така. Дори го счита като недостатък, защото чувства, че започва да им дотяга .
15 . Била е на пикник с фенове.

16. Спасява живота на своя почитателка. Една невероятна, но съвсем истинска история, документирана с писмо: жена решава да се самоубие и за последно си пуска музика. Толкова се заслушала в песните на Ваенга, че променила решението си.
Самата певица е силно развълнува от писмото, което получава и лично се среща с нея.

17. Счита родители си образец за подражание. Те никога не са си разменили и една лоша дума. Благодарна им е за възпитанието, защото всичките си успехи дължи именно на него.
18. Елена е много ангажирана още от дете. От 6 годишна става рано сутрин -от 5ч. до късна вечер се занимава със солфеж и при това всеки ден. Завършва Театралния институт с чевена диплома.
19.Първата си песен написва на 9 години. От 13 годишна започва да пише песни постоянно.
20.Всичко постигнато е заслужено. Всичко прави сама, без ПР и други подобни. Продуцентите й не са платили нито копейка за ротации по радио и тв.
21.В песента“Курю“ – се пее не за ползата от тютюна, а за нещо съвсем друго. Когато човек не е ок със себе си – му се пие или пуши. Пиенето за нея е равнозначно на смърт и затова предпочита другия „порок“ като алегория.
22.След като се запознава с Алла Пугачова, тя гостувала в радио „Алла“, а Пугачова присъства на неин концерт. „Велика артистка и човек с невероятна душа- кумир и пример, но аз имам своя съдба“ – споделя Ваенга.“Трябва да следвам своя път и не трябва да ни сравняват“.
23.Срещала се е с Владимир Путин. Той е сред почитателите на нейното творчество.
24.Обича да бере гъби и ходи на риболов. Релакс на плажа не е за нея. Почива интересно и активно. Завинаги ще запомни един риболов със семейството си на Колския полуостров- есктремно пътешествие по бреговете на Баренцево море и Северния ледовит океан.
25. Няма време за екзотични пътешествия и луксозни курорти.
26.Предпочита да готви сама- спец по супи, блини, уха. .
27.Не иска да участва в реалити шоу. На 1-во място е музиката
28.Малко ползва козметика. За нея жените се състаряват с много козметика.
29. Обожава сладко, торти, но е предразположена към пълнеене. Не обича диети, но ги спазава вече 7 години. Когато се омъжва е 50 кг, сега около70 и ще продължава да слабее.
30.Не обича стиснати мъже както и разточителни жени. Ако мъжа говори, че не е стиснат, а икономисва, това е лъжа.
31.Мечтае да стане народна артистка, но не заради титлата. Иска да пее във всеки град в Русия, а те са повече от 800.
32. Ще умре на сцената, защото….. „не мога да съществувам без нея“. Хората са голям психотерапевт, те я слушат и тя излива цялата си душа пред тях. Елена Ваенга е убедена, че ще продължи да пее, дори и ако те престанат да идват на концерти й и не купуват билети. А ние сме сигурни, че това няма как да се случи!
33. Първата среща на Елена Ваенга с българска публика е на 7 юни в Зала 1 на НДК от 20.00 часа.