Още един украински спортист се отказва да играе за Украйна

25-годишния защитник на футболния клуб «Шахтьор» заяви, че повече не иска да бъде в състава на «сборная» на Украйна, предаде sobesednik.ru.

«Честно ви казвам, това решение да се откажа от клуба, е накипяло и съзряло. Възможно е да съм някакъв неправилен, но за мен, моята страна е Донбас. Никой няма да тръгне да оспорва, че това място е уникално. Хората, израснали там имат по-особен манталитет, имат свои принципи и разбирания. За «Шахтьор» съм готов да давам всичко от себе си, но не мога да играя за отбора на бандеровците», поясни Ракицкий.

Футболистът отбеляза, че последната капка на търпението му е последния съботен мач (22 ноември) в Лвов, когато запалянковци на трибуните през целия мач развявали плакати с ликовете на Шухевич и Бандера. Според Ракицкий, тези две персони са на истински престъпници, което е доказано в историята.

«Ето защо съм за «Обединен шампионат». Донбас е бил, в момента е и ще бъде винаги с Русия. И ако сега бяха 1990-те, то аз като Витя Онопко щях да се присъединя към руски отбор без да се замисля за секунда», каза в заключение украинския футболист.