Говорителят на Ердоган: Турция е готова за възобновяване на диалога с Русия

Турция е готова за нормализиране на отношенията с Русия. Това заяви днес на пресконференция говорителят на турския президент Ибрахим Калин, предаде ТАСС.

„Ние, както и в началото след инцидента на 24 ноември, продължаваме да призоваваме към решение на проблема по дипломатически път. Нашето предложение все още е сила“, каза той.

По думите му, Анкара „със съжаление приема периодично правените от руската страна неоснователни твърдения за Турция“. „И ние считаме, че е погрешно да се реагира на всяко от тези твърдения, но ние сме насреща“, добави говорителят на Ердоган. Според него „се провеждат определени контакти“ на различни равнища. „Ние виждаме това и се надяваме, че те ще бъдат по-интензивни“, добави Калин.

Представителят на Ердоган заяви, че „не бива да се допуска здравите и развити отношения между Русия и Турция да станат жертва на един инцидент“ със сваления Су-24. „За съжаление, процесът на диалог засега е блокиран от руска пропаганда и очернящи Турция изявления. Но ние сме готови за това в бъдеще да бъдат предприети стъпки, които ще открият нови възможности за диалог“, твърди той.