От началото на военната операция в Сирия ВКС на РФ са унищожили близо 750 обекта на ИД

Въздушно-космическите сили на РФ за изминалото денонощие са извършили 55 бойни полета и са нанесли 60 удара по обекти на терористичните групировки „Ислямска държава“ и „Джабхат Ан-Нусра“, съобщи пред журналисти във вторник официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде РИА Новости.

„Руските бойни самолети в Сирия през изминалото денонощие извършиха 55 полета и нанесоха удари върху 60 обекта на ИД и „Джабхат Ан-Нусра“. След изпълняването на бойните задачи всички руски самолети се върнаха в авиобазата „Хмеймим“, каза той.

Операцията на ВКС на РФ в Сирия, чиято цел е подкрепата на сухопътните действия на правителствените войски на САР и поразяването на инфраструктурата на терористичната групировка „Ислямска държава“, продължава вече 20 дни. За това време руската бойна авиация е нанесла близо 750 въздушни удара по позициите на терористите, като са унищожавани най-вече командни пунктове, учебни лагери, складове с оръжие, свързочни възли и цехове за производство на взривни вещества.