Откриха изложба-базар на руска научна литература в Русенския университет

Вчера в Университетската библиотека на Русенския университет се състоя официалното откриване на изложба-базар на руска и друга чуждоезична научна литература на „Индекс“ ООД, търговско представителство на Руската академия на науките в България. Изложбата е посветена на 69-ия рожден ден на висшето училище и ще бъде отворена за посетители всеки ден от 8 до 18.30 ч. до 14 ноември, съобщи ruseinfo.net.

Базарът вече е традиционен. Включва специализирани издания, съобразени с научните интереси на академичната общност на университета и нуждите на учебния процес. Организатори са Университетската библиотека и Представителството на Руската академия на науките чрез търговската структура „Индекс“ ООД. Фирмата ежегодно дарява актуални издания в научните профили на русенското висше училище.

Тази година се очакват повече от 1200 нови книги на руски език и латиница в областта на машиностроенето, металознанието, нанотехнологиите, селскостопанската техника, транспорта, планирането и логистиката, електротехниката и електрониката, компютинга, безжичните комуникационни технологии, математиката и статистиката, механиката, физиката, химията, екологията, общественото здраве и кинезитерапията.

Много нови заглавия ще има и в хуманитарните направления: международни отношения, право, международно право, европейска интеграция, икономика, аутсорсинг, бизнес и финанси, счетоводство, маркетинг, мениджмънт, обществени комуникации, история, социология, психология, философия, педагогика. Добро представяне ще имат също справочните и енциклопедичните издания.

Вратите на Русенския университет са широко отворени за всички специалисти от града и региона.