ОССЕ хвана украински военни в подаване на фалшива информация

Наблюдатели на ОССЕ регистрираха разминаване между реалните събития и информацията на украинските военни, предаде ТАСС, позовавайки се на данните от дневния отчет на организацията, публикуван в интернет страницата на ОССЕ.

«Украински командири от редица контролно-пропусквателни пунктове северно и североизточно от Мариупол съобщиха на наблюдателите на ОССЕ за артилерийски обстрел. Наблюдателите, които в този момент се намирали в тези райони обаче, не чули никакви залпове и не регистрирали никакви признаци на обстрел», се казва в отчета.

«В Дебалцево високопоставен украински офицер съобщи на представителите на мисията, че през последните 24 часа са били регистрирани 76 нарушения на режима за прекратяване на огъня: 42 от страна на опълчението и 34 от страна на украинските военни, в резултат на което е загинал един човек, а 13 били ранени. Наблюдателите не са регистрирали никакви подобни инциденти в района, съответно няма как да потвърдят обвиненията на украинските офицери спрямо опълченците, се казва още в доклада.»