Орбан за миграционната политика: Това, което се случва днес не е било одобрявано от европейци

Крайно време e в дебата за миграционната политика да включим и самите европейци, защото това, което се случва днес не е било одобрявано от тях. Ние не сме ги питали какво мислят по този въпрос. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан пред словенския портал Нова24тв.

На въпроса дали мигрантите могат да пробият унгарската ограда по границата с Хърватия и Сърбия Орбан отговори: „Оградата е неунищожима, защото е построена от унгарски затворници, по тяхна технология“. „Това за нас е най-евтино. По този начин те покриват и разходите за престоя си в затвора“, каза още Виктор Орбан и поясни, че са търсили оборудване за оградата от други държави – Испания, Германия, Русия и Китай, защото в Европа не е имало достатъчна наличност. „Това показва, че Европа не е била подготвена за толкова голяма миграционна вълна“, подчерта още премиерът.

Въпреки натиска унгарците няма да се подадат и да приемат промяна в собствената си култура, защото те не приемат паралелни общества, без интеграция, каквито има в някои европейски държави с голям брой мигранти от мюсюлмански страни. Преди всичко трябва да признаем суверенитета на народа при решаването в какво общество иска да живее.

Унгарцитет има право на спазване на сегашния начин на живот и очаквам това нещо да се зачита“, призова Орбан. „За нас, унгарците, християнската традиция е много важна, както и семейството. За нас са ценни и браковете между мъже и жени. Ние сме убедени, че националното съзнание е нещо добро и това не е опасно, за разлика от национализма“, каза в заключение Виктор Орбан.

Източник: БГНЕС.