Орбан: Европейският съюз трябва да забрави политическата коректност и да се върне към здравия разум

Терористите използваха масовата миграция през последните месеци, за да се доберат до Европейския съюз. Европейците имат право на самоотбрана. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по повод терористичните атентати в Париж, публикува bgnes.com.

„По един брутален и организиран начин терористите използваха масовата миграция, вмъквайки се в тълпата на бягащите и търсещи по-добър живот“, каза пред парламента в Будапеща Орбан. Министър-председателят определи „правото на европейците на самоотбрана, като най-голямо право“. „Ние не казваме, че всеки мигрант е терорист, но никой не може да каже колко терористи вече са дошли и колко пристигат всеки ден“, каза още Орбан.

Орбан смята, че „Европейският съюз трябва да забрави политическата коректност и да се върне към здравия разум за защита на външните граници, културните и икономически интереси“. Той се обяви и за гарантиране на правото на гражданите да влияят върху решенията на ЕС. ЕС е слаба, нерешителна и парализирана в тази мигрантска криза, смята унгарският лидер. Според него дори и един допуснат терорист е прекалено много.