Опълченците: Сраженията се водят до границата с Русия

Луганските опълченци водят сражения с украинската армия в близост до границата с Русия, съобщи на РИА Новости представителят на пресслужбата на Луганска народна република.

„Цяла нощ се водят сражения в района на пунктовете Должанка и Гуково… Украинските военни се опитват да ни отблъснат от границата с Русия и да вземат под контрол района”, разказа източникът на агенцията. Той уточни, че особено жестока е битката в района на населеното място Красни партизан.

Също така, източникът съобщи, че миналата нощ самолет на украински ВВС нанесе бомбен удар на околностите на Луганск.

„Самолетът навлезе в територията на града, прелетя над него, но по някаква неясна причина пусна бомбите извън града в полето, в района на станица Луганска”, разказа източникът на агенцията. За количеството на загубите на опълченците засега не се съобщава.

Същевременно, Русия засили присъствието на войските си на границата с Украйна. Както заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, предприетите мерки на руско-украинската граница са „във връзка зачестилите случаите на нарушаване на границата от страна на украинците, в това число с използване на военна техника”.

„Относно количеството на военните сили, то е съобразено с необходимото ниво за обезпечаване на сигурността на границата ни”, отбеляза Песков.