Опълченците отбиха атаките на украинската армия на летището в Донецк

Петима мирни жители са загинали в резултат на постоянната стрелба в Донецк, съобщава ТАСС.

„Към 18.00 часа в Донецк все така продължава артилерийската стрелба от страна на Въоръжените сили на Украйна”, се посочва в прессъобщение на донецката градска администрация. Жителите на град Горловка съобщават за многобройни жертви.

Украинските части са предприели танккова атака от Авдеевка, като са опитали да извършат пробив през Путиловския мост към летището в Донецк. Подразделенията от армията на ДНР са отблъснали настъплението им, предава кореспондентът на LifeNews от района на сраженията Семьон Пегов.

Украинската армия направи опит да отреже позициите на опълчението от града. Колона с бронирана техника при поддръжка на пехотата тръгна в атака откъм Авдеевка през населения пункт Спартак към Путиловския мост. Завърза се ожесточено сражение, в което самият мост беше разрушен. Това беше танков бой, артилерията на опълчението помагаше атаката, която целеше обкръжението им продължи няколко часа, да бъде отбита. Унищожени са 4 украински танка, разказва кореспондентът на LifeNews.

Опълченците смятат обаче, че опитът за пробив през Путиловския мост, може би е отвличащ маньовър с цел да се улесни щурма на новия терминал на летището. Армията на ДНР продължава да контролира стария и новия терминал на летището и отбива атаките на украинската армия.

Същевременно украинските медии съобщават, че сражения се водят вече и в самия град Донецк. „Впечатлението е такова сякаш „Град“-овете стоят до всеки дом. Детонациите са ужасни, треперят стени и стъкла“, съобщават жители от централните райони на Донецк, предава УНИАН.