Опълченците на Донбас обявиха условията си за освобождаване на превзетите сгради

Зам.-ръководителят на народното опълчение на Донбас Сергей Циплаков заяви, че опълченците в източна Украйна ще освободят превзетите от тях административни сгради и оставят оръжие само в онзи случай, ако киевските власти освободят арестуваните привърженици на федерализацията и техните лидери. Също така, едно от условията е провеждането на референдума за определяне на статута на регионите.

„Ако Киев освободи политическите затворници (задържаните активисти и лидери на опълчението), ако спре преследването на проруски активисти и рускоезични, ако неонацистката групировка „Десен сектор“ се разоръжи и започне процеса за промяна в структурата на Украйна чрез референдум, то разбира се, ние ще започнем да освобождаваме административните сгради и да се разоръжаваме“, заяви Циплаков пред РИА Новости.

Въпреки това, той изрази съмнение, че властите в Киев, ще спрат преследването на опълченците и освободят арестуваните лидери, а „Десен сектор“ и „други подобни терористични организации“ ще се разоръжат.

Изявлението на Циплаков е реакция на призива на представителите на Русия, САЩ, ЕС и Украйна по време на срещата в Женева за урегулирането на украинската криза.

ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ДОНБАС

Кадрите говорят сами за себе си и посланието е повече от ясно…

Опълченците на Донбас5

Опълченците на Донбас6

 

Опълченците на Донбас10

антимайдана

Краматорск срещу танковете

Опълченците на Донбас3

Опълченците на Донбас2

Опълченците на Донбас1

Опълченците на Донбас8

Опълченците на Донбас7

Донецка република

Опълченците на Донбас9