Опълченците в Мариупол си върнаха позициите

Мариупол Донецка област. Бойците от народното опълчение си върнаха контрола над сградата на градския съвет. В момента над сградата отново се вее  знамето на Донецка народна република (украинското вися само 3 часа), съобщи  телевизия „Россия 24”.

По информация на телевизионния канал, опълченците все още не влизат в сградата, докато не се проветри от невропаралитичния газ, който военните са разпръснали сутринта в сградата. Няколко привърженика на Донецка народна република  се натровили с газ, след като отблокирали сградата на държавния съвет, съобщи градския портал „0629.com.ua“.

«След като кордона около сградата бе вдигнат (около 12:00 мск.вр.) в сградата са влезнали представителите на Донецка народна република. Те бяха предупредени , че е опасно заради газа. В помещението активистите се натровили от разпръснатия по-рано газ», гласи съобщението в портала. Медиците оказали помощ на пострадалите директно в сградата, а някои от пострадалите били спешно хоспитализирани.

На площада пред сградата се проведе митинг в подкрепа на опълчението, на който се събрали хиляди жители на Мариупол. При това, както вече се е случвало и друг път, и. д. на министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков твърди, че Мариупол под пълен контрол на военните.