Опълченец на ДНР: Украинците ги връщаме на майките им, но поляците – убиваме

Опълченец от разузнавателния отряд «Оплот» Алексей Медведев разказа, с какво именно в момента се занимава неговото спецподразделение, а също разясни военната обстановка в Донбас, съобщи «Русская весна».

«В нощта срещу 8 октомври, в 5 сутринта имаше обстрел на донецкото летище. Ние го превзехме на 95%. Последния ход е трудно да се направи, за да прогоним окончателно противника. Украинските части там се крият в подземните нива на летището. Сред тях има много чуждестранни наемници и бойци от радикалния «Десен сектор». Онези украински военни, които се озовават при нас в плен ги връщаме на техните майки. Наемниците от Полша обаче, ги убиваме», разказа Алексей.

В момента подразделението «Оплот» се занимава и с лов на диверсанти. В града работят всички комуникации, има топла вода, ток, но периодично възникват проблеми с мобилната връзка.

«Сега чакаме зимата, защото украинските части нямат топли дрехи и храна. Така че, те ще бъдат принудени да минат в отстъпление. Времето играе в наша полза», поясни още опълченецът.

Днес битката за територията на летището, продължава. Обстрелите на Донецк, също…