Антитерористичната операция в Югоизточна Украйна в противоречие с Конституцията

Обявената от киевската хунта агресия срещу протестиращите в Югоизточна Украйна противоречи на Конституцията на страната, тъй като използването на войска срещу собствения народ за потискане на народно въстание, не може да бъде извършено при заобикаляне на въвеждането на Извънредно положение.

Но това не е всичко. Оказва се, че съгласно приетия от Върховната рада закон ВР №740-VII от 20.02.14 г. на властите се забранява използването на спецслужби, органи за безопасност и войска за потушаване на митингите.

Сами си сложиха мина и сами се натъкнаха на нея.

Фактически, със забраната на предишната антитерористична операция, Върховната рада забрани всяка силова намеса по отношение на протестиращите.

Отново виждаме двоен стандарт, който киевската хунта отлично е наследила от своите американски приятели.

Когато на Майдана се барикадират с автомобилни гуми и се превземат административни сгради – това е нормално. Когато Янукович обяви началото на антитерористична операция – това е злодейство.

Когато в Югоизточна Украйна се барикадират с автомобилни гуми и се превземат административни сгради – това е сепаратизъм. Когато Турчинов обяви началото на антитерористична операция (този път в противоречие с Конституцията на Украйна) – това е нормално.

По такъв начин, със своите действия Турчинов, Аваков и Наливайченко нарушават както постановление №740-VII от 20.02 на Върховната рада, така и украинската Конституция.

По своята същност те са военни престъпници, които трябва да отговарят за пролятата от тях кръв пред военния трибунал. Разбира се, от подобни ситуации ги предпазват американските им покровители. Да си спомним Саакашвили, който не понесе никаква отговорност за геноцида в Южна Осетия.
Как мислите, ще понесат ли заслужено наказание тези самозванци?