Русия: Нямаме нищо общо с атаката над конвоя на ООН

 

Русия и правителството на Сирия не са извършили въздушните удари срещи хуманитарния конвой с помощи, който бе нападнат на път за град Алепо. Това заявиха от руското министерство на отбраната в изявление, разпространено от руските медии.

Министерството добави, че единствено бунтовниците, които контролират района са имали информация за местоположението на конвоя.

„Руски и сирийски военни самолети не са извършили въздушни удари по конвоя с хуманитарна помощ на ООН, в югозападната част на Алепо“, заяви говорителят на Министерството на отбраната Игор Конашенков във вторник.

Руският център за помирение, на свой ред обяви, че руски безпилотни самолети са били изпратени да охраняват конвоя, защото маршрутът му преминавал през територия, контролирана от бунтовниците. Дроновете обаче летели заедно с камионите само до определен момент.

„Около 13:40 часа Московско време конвоя с помощи успешно достигна до местоназначението си. Руската страна не продължи да го следва по нататък и неговото движение е било известно само на бунтовниците, контролиращи района“, добави Конашенков.

Източник: факти.бг