Олимпийските шампиони НАВКА И КОСТОМАРОВ в ледено шоу през март 2016 в зала АРЕНА АРМЕЕЦ

За първи път в България, по покана на „Жокер медиа” ще гостува „Парад на шампионите” на Иля Авербух, известен със световното шоу „Ледников период”. Българската публика ще види уникалното ледено шоу на 28.03.2016г. в зала Арена Армеец.

В спектакъла ще вземат участие Татяна Навка и Роман Костомаров, олимпийски шампиони от 2006г. в Торино, Италия. Тяхното емоционално и безупречно изпълнение на „Кармен”, взривява публиката в залата. Музиката на Бизе и „Кармен” в изпълнението на Мая Плисецкая ги вдъхновява за създаването на техния танц за олимпийските игри. Този танц допада и на характерите и на темпераментите им. Навка и Костомаров са дует на леда от 1998г. До края на спортната си състезателна кариера, която приключва след олимпиадата в Торино, те стават два пъти световни шампиони през 2004 и 2005г. и три пъти шампиони на Европа през 2004, 2005, 2006г. Два сезона поред 2003-2004 и 2004-2005 те печелят и финалите на Гран При. Татяна Навка е родена в Украйна. Нейното име в превод означава фея, вълшебница. Стъпва на леда едва 5-годишна. Школата на треньорите Н.Дубова, Линчук и Карпоносов я изграждат като фигуристка от световна класа. От 2002г. треньор на дуета е нейният съпруг Александър Жулин. Партньорът на Навка Роман Костомаров е роден в Русия през 1977г. Занимава се с фигурно пързаляне от 9-годишна възраст. Първата му треньорка е Лидия Караваева. С нейната дъщеря Екатерина Давидова той се състеза в продължение на десет години, като през 1998г. печелят световния шампионат за юноши. През 1998г. негова треньорка става Н. Линичук, която му предлага да замине да тренира в САЩ заедно с Татяна Навка.

Този феноменален дует ще бъдат едни от звездите в Парада на шампионите и ще подарят на българските зрители радост и красота.

В шоуто ще вземат участие:

– Албена Денкова и Максим Ставийски – двукратни световни шампиони

– Алексей Ягудин – Олимпийски шампион

– Татяна Навка – Роман Костомаров – Олимпийски шампиони

– Татяна Тотмянина – Максим Маринин – Олимпийски шампиони

– Оксана Домнина – Максим Шабалин – Световни и европейски шампиони, бронзови медалисти на Олимпийски Игри

– Мария Петрова – Алексей Тихонов – Световни и европейски шампиони

– Маргарита Дробязко – Повилас Ванагас – многократни шампиони на Литва, медалисти от европейски и световни шампионати

– Елена Леонова – Андрей Хвалко – двукратни световни шампиони при професионалистите

– Владимир Беседин – Алексей Полищук – Световни шампиони по спортна акробатика и акробатика на лед

Билетите са в продажба в мрежата на Eventim.bg