Оливър Стоун: Медиите представят само една гледна точка за катастрофата с Боинг 777

Американският кинорежисьор Оливър Стоун коментира събитията около катастрофата на малайзийския самолет в Украйна. Известният режисьор публикува на страницата си във Facebook линкове към журналистически материали, свързани с разследването на трагедията. Авторите на статиите Робърт Пери и Пепе Ескобар обърнаха внимание на това, че много американски и западни медии представят пред обществеността версиите на американското правителство за причините за катастрофата.

Журналистите отбелязват и факта, че американските военни източници разполагат с информация, че е възможно самолетът да е свален от украински военни.

„Моля, прочетете тези интересни алтернативни разследвания на журналисти, които са погледнали по-напред от пропагандната „четвърта власт”. Тази излишно опасна ситуация се създава заради политиката на САЩ”, пише Оливър Стоун на страницата си в социалната мрежа. Режисьорът е убеден, че преди да се правят прибързани изводи за вината на тази или онази страна, трябва да бъде разгледана и другата гледна точка.

Фейсбук Оливър Стоун

Коментарите на читателите под публикацията представят и двете позиции. Един от тях пише: „Благодаря, че разпространявате истински новини за света”. Друг от читателите отбелязва, че проблемът се състои в липсата на доверие към западните медии. „Ние не знаем кое е истина и кое пропаганда… САЩ налагат своите интереси на целия свят след края на Втората световна война. В крайна сметка, някои виждат истината за някои медии и глупостите, които бълва правителството”.

Други читатели не споделят мнението на режисьора, а трети просто се шегуват. „Пределно ясно е, че самопровъзгласилата се Донецка народна република стои зад всичко това”, пише един от коментиращите публикацията на Оливър Стоун.