Оливър Стоун: ”Интервю с Путин” е призив за мир

„Филмът за руския президент „Интервю с Путин“ излиза в разгара на Втората студена война и е призив за мир“, пише Оливър Стоун във Фейсбук.

Филмът ще се излъчва от 12 юни в продължение на четири дни по американския кабелен канал „Шоутайм“.

„Интервю с Путин“ е 4-часова ярка кулминация на моя странен живот като кинематографист“, отбеляза Стоун. Филмът ще бъде показан и в други страни, като Великобритания, Германия, Франция и Италия приблизително в същия период на излизането му – през месец юни.

Кинорежисьорът отбелязва, че творбата му излиза на екран „на фона на опасенията, че САЩ предизвикват ситуация, при която ответна реакция от страна на Русия става все по-вероятна“.

„Именно това желаят толкова много разярените американски неоконсерватори и демократи, привърженици на Хилари Клинтън“, пише режисьорът.

„Защо? Струва ли си този гняв да тласне света към ръба на ядрената пропаст? Те ненавиждат Тръмп или действително мразят руснаците? И защо те бяха обединени от тези две теми?“, се пита Стоун.

„В нашия документален филм Путин ясно дава да се разбере от зрителите какво целят САЩ с разполагането на ПРО в Източна Европа – нарушаването на дълго установения паритет. „Ако погледнете картите в нашия филм ще си дадете сметка как бихте се чувствали вие ако се окажете на мястото на Русия. Русия едва ли представлява за нас заплаха, ние сме заплаха за Русия!“, изтъква Стоун