Марина Газманова: „Олег е най-буйното ми дете!“

„Олег не мечтае за материални, а само за невъзможни неща. Например денонощието да има 30 часа. Да изобретят машина за придвижване в  пространството. От земните желания има само едно: да бъде по-често със семейството си“, споделя неговата съпруга Марина Газманова в интервю  за изд. tele.ru

Харизматична личност,  обожаван от няколко поколения жени, неостаряващият  Олег Газманов ще отбележи подобаващо 8 март.  В аванс на 6 март той ще участва в Моска в големия празничен концерт, посветен на жената, а на самия 8 март ще участва в Шоуто на В.Юдашкин.  Най-добре за един мъж може да разкаже неговата съпруга – Марина Газманова. Двамата се запознават преди 25 години във Воронеж по време на един концерт. Тогава той е на 38 години, а тя на 18, а официално се женят преди 12 години. „В нашето семейство аз съм съзидател, а Олег е творец. Всичко- от тръбите до построявнето на дома ни, е моя грижа. „Наш папа” –  той е просто празник. Той никога не е достатъчно с нас. Графикът му е разписан година напред /Дано Господ да му даде сили да издържи!/, а всъщност си остава дете.”

Когато доведеният му син Филип е малък и му подаряват стотици колички, той приемайки подъръците, винаги казвал ”Благодаря. Ще се харесат на татко”. Газманов с удоволствие играе с  детските играчки. За четвъртия рожден ден на Филип подаряват  детски мотоциклет. Докато Олег не се  повозил до насита, не дава на сина си да го кара с обяснението, че това е опасна вещ и той е длъжен да провери на себе си какво се случва.

Олег има три деца: синове на 34, 18 и дъщеря на 12 годни. Не може да определи кого най-много обича – и тримата ги обожава.

1405437817_66255601_17d_45_sv_gaz_f01_fmt

Марина е категорична за ревността. За себе си е сигурна – няма да се влюби втори път, а за него – за него е предупреждението, че ще бъде разкъсан на малки парченца ако се увлече… На сватбата им най-блзкият му приятел казва: ”Не зная Газманов, да ти завиждам ли или да ти съчувствам. Марина ще ти позволи всичко, освен изневяра…но ти едва ли страдаш заради това.”

Марина е много изобретателна и обича семейните празници да са свързани с изненади. Какво ли не е имало при тях – бой с  шоколадови торти,  търсене на подаръци, незабравими жестове на внимание… Разбира се и без скандали не минава. Карат се за всичко – с повод и без повод, просто както казваме „да отхлабят парата” . Техните отношения са съпътствани от пикове и спадове. Като две диаметрално противоположни личности –  в кавгите се ражда и дооукрепва любовта им. Марина твърди:”Така обменяме енергия”.
”Ние сме много темпераментни и често си викаме. Само веднъж едно италианско семейство успя да ни надмине – бяхме в съседни стаи в един хотел. Те започнаха в осем сутринта и завършиха с изясняването късно вечерта. С Олег притихнахме и решихме, че „няма предел на съвършенството”. В сравнение с тях бяхме вяли и скучни”.

Марина споделя, че преди е имало и по-сериозни конфликти и сълзи и неразбории понякога за несъществени неща, до момента до който тя решава, че някой трабва да порасне и това не е възможно да е Олег. За да се справи със ситуацията Марина дори решава да запише второ висше – психология. С нейна помощ тя осъзнава, не трябва да наказва,  а да уговаря. Като човек на музиката, разговорът с Олег трябва да бъде с правилната постановка на гласа.  Тайната на добрия семен тон е в дребните неща – изпратената чрез СМС усмивка, цветенца, сърчица…изглежда елементарно, но върши работа и стопява ледовете. Когато са разделени заради участия си изпращат стихове, забавни снимки, вицове. „Преди ми се струваше, че това е под моето, глупаво, от самата мен измислено, кралско ниво….а сега го обожавам”- споделя Марина поредния секрет.

На нея до ден днешен при обтягане на ситуацията особено много помага табличката „Моят любим мъж”с двете графи – „добро” и „лошо”. Всички очакват, че с мъж като Олег графата е само една „Кой ви е казал, че е идеален?! Та той е артист – значи егоцентрик. Олег е различен – и скандален, и уморен, и раздразнителен – при нас не е по-различно, също като при другите е.” – твърди Марина,”Но главното е, че се обичаме!”.

За двамата животът е усещане за чудо. Олег се събужда винаги готов да се втурне в ежедневието, не иска да загуби дори секунда, той е катализаторът на събитията. „С него даже не бягаме, а летим през света!”

Неговият паспорт, разбира се, лъже и това личи не само от концертите, изпълнени с толкова много енергетика и динамика. И на сцената, и в ежедневието е трудно да го достигнеш. Страхотната спортна форма не е рекламен трик, а просто начин на живот. Любимото им  занимание, ако случайно имат повече време за отдих, е разходка сред природата на ски. Случава се и по 10 км да изминат. Почти до зимата Олег се къпе в ледените води на езерото, което е  до дома им, а ако е прекалено уморен може да си „поиграе” с дистанционното. Марина съветва: ”В далечни времена след лов мъжете са сядали за отдих около огъня и са гледали пламъците му. Телевизорът – това е днешния огън. Скъпи жени, не дърпайте от ръцете на своите мъже това нещастно спасително късче – това е преживяното  миналото и не трябва да се борите с него.” Когато няма какво да правят двамата обичат да си стоят вкъщи, да играят на лото или скрабъл или да пуснат екрана и да си устоят домашна кинопрожекция.
Могат да си поръчат пица и да я изядат направо на пода или да се затворят сами в стаите си, но с усещането, че са заедно.