Обстреляха руското посолство в Дамаск

Обстреляха комплекса на руското посолство в Дамаск, съобщи РИА Новости.

Стрелбата е от миномет. Тя идва от страна на терористичните формирования, гласи информация на Външното министерство на Русия.

Два снаряда паднаха на територията на руската дипломатическа мисия и други два се взривиха в непосредствена близост до външния периметър. Подчертава се, че по щастлива случайност няма жертви, само на сградата на дипломатическата мисия са нанесени незначителни щети.

От Външното министерство на Русия осъдиха атаката. „Искахме още веднъж да напомним, че Русия нееднократно е привличала вниманието към варварския характер на обстрела, на който терористите регулярно подлагат кварталите на Дамаск и другите гъсто населени сирийски градове“, се казва в информация от ведомството.

От агенцията припомнят, че на 24-25 юли няколко снаряда паднаха в периметъра на дипломатическата мисия. Също по сградата на посолството имаше обстрел на 16 юли от контролираната от терористите групировка „Хейат Тахрир Аш-Шам“ и „Фейлак Ар-Рахман“ в столичния район Джобар.

По-късно в Съвета за сигурност на ООН блокираха руското изявление по обстрела на посолството в Сирия. Представители на западните страни предложиха да се рециклират от проекта всички важни положения, затова руската делегация посочи безполезност на по-продължителна работа над документите.

От Външното министерство изразиха надежда, че морално-етичните норми на „колеги от редица западни страни в Съвета за сигурност на ООН позволяват да се даде дължимата публична оценка на тази престъпна акция“.

От външното министерство увериха, че Русия ще продължи безкомпромисната битка срещу терористите в Сирия.

Източник: news.bg