Обръщение на Николай Малинов

Уважаеми членове на Национално Движение Русофили,

Скъпи приятели,

Искам да благодаря на всички делегати на Петото общо събрание на Движението за духа на разбирателство и споделени ценности, в който протекоха нашите обсъждания на 11 юни.

Благодаря ви за консенсуса, с който ме преизбрахте за председател на НД Русофили.

Този дух и този консенсус са ясна оценка за съвместната ни работа през последните четири години. В тях ние успяхме да надградим постигнатото във всички направления, по които работим. Така Движение Русофили (със своите 224 структури и над 34 000 организирани членове) се превърна в най-голямата неправителствена организация в България.

Изучаването на руски език в детските градини, фестивалът, конкурсите, десетките концерти, новооткритите паметници и паметни плочи, ясните ни позиции по наболели национални проблеми – цялата тази активност, с която показваме своето уважение към традициите и стремеж да съхраним и развием вековното българо-руското приятелство, е израз на едно разбиране за патриотизма и националния интерес, което нашият народ носи в ума и сърцето си.

За нас цивилизационният избор на България е ясен. Той е в православно-славянския дух и в традиционните ценности. И не може да бъде подкопан от каквито и да е конюнктурни политически и геополитически сметки.

Скъпи съмишленици,

Нека през следващия мандат да удвоим своите усилия и да покажем, че българското русофилство не може да бъде подценено или смазано. Защото е част от българската душевност, от българския патриотичен дух.

Бъдете здрави, енергични, непоколебими! Обичайте България!

Николай Малинов – председател на НД Русофили