Обама: Русия може да оказва влияние върху президентските избори в САЩ

Американският президент Барак Обама допусна възможността за влияние от страна на Русия върху предстоящите президентски избори в САЩ, предаде агенция „Ройтерс“, цитирана от РИА Новости.

„Всичко е възможно“, заяви Обама в интервю за телевизия NBC, отговаряйки на въпрос дали руснаците ще се опитат да повлияят върху изборите на 8 ноември в САЩ.

Според агенция „Блумбърг“ в интервюто е била засегната и темата за разбиването на електронната поща на Демократическата партия. Обама отказал да отговори на въпроса, дали Русия е участвала в тази ситуация, но е отбелязал, че „експертите го приписват на руснаците“.

„Мисля, че ФБР продължава разследването на случилото се. Това, което знаем е, че руснаците са влезли в нашата система, не само в държавните системи, но и в частните“, заявил Обама.

„Какви са мотивите зад изтичането, не мога да кажа директно. Знам само, че Доналд Тръмп многократно е изразявал възхищението си от Владимир Путин“, отбелязал американският президент, допълвайки, че кандидатът на републиканците описва руския президент като „силен лидер“.

„Смятам, че Тръмп е доста добре приеман в Русия“, уточнил Обама.

Самият Доналд Тръмп неведнъж е заявявал, че не е изказвал никакви комплименти по адрес на Путин, а само го е нарекъл ярък политик, припомня РИА Новости.