Обама: Кибератаките няма да попречат на САЩ и Русия да търсят решения за Украйна и Сирия

Американският президент Барак Обама счита, че неотдавнашните кибератаки срещу Демократическата партия в САЩ, от когото и да са извършени, няма да попречат на Вашингтон и Москва да търсят решение относно Украйна и Сирия. Държавният глава потвърди това на съвместна пресконференция с министър-председателя на Сингапур в Белия дом, предаде ТАСС.

„Това няма да ни попречи да продължим да търсим решения там, където това е възможно“, каза той.

По повод на кибератаките Обама отбеляза, че ФБР продължава да води разследването и затова „не трябва да се избързва пред“. При това той коментира думите на журналиста, като заяви: „Прав сте, има някои оценки, според които това са били руски хакери“.

Но дори подозренията спрямо Русия да се потвърдят, „това ще стане само един от многото въпроси“, които обсъждат лидерите на САЩ и Русия, и по които „съществуват разногласия“, заяви той.

„С Русия имаме много разногласия по много различни теми“, заяви Обама. „Но мисля че можем да се опитаме да се съсредоточим върху областите, където имаме общи интереси“, добави той.

Американският президент посочи като примери реализацията на минските споразумения относно Украйна и придвижването към мирно урегулиране в Сирия.