Няколко „Майдана“ протичат едновременно пред стените на Върховната рада в Украйна

Около осемстотин активисти се събраха пред стените на Върховната рада в Украйна, предаде украинското издание Вести.ua, цитирано от РИА Новости.

Сред протестиращите са представители на Автомайдана, „финансовия Майдан“ и партия „Воля“. Участниците в протестните акции издигнаха сцена пред сградата на Върховната рада, като към тях се присъединиха хора, идващи от страната на Мариински парк, съобщава друго украинско издание – „Экономические известия“.

Както съобщиха по-рано организаторите на „финансовия Майдан“, протест се провежда срещу беззаконието в банковата сфера.

Пред сградата на украинския парламент се събраха също така и активисти от организацията „Реанимационен пакет от реформи“, които се обявяват срещу внасянето на промени в Данъчния кодекс.

Протестиращите държат плакати с надписи: „Не на акциза за преоборудване на автомобилите“, „За кого са изгодни новите акцизи за автомобилите?“, „Къде е курс 5,0?“, „НБУ и банките мислят народа за глупаци!“, „Не на увеличаването на акцизите!“.

Общото искане на всички участници в протестите към Върховната рада е да преразгледа закона за държавния бюджет за 2015г., отбелязва Корреспондент.net.