„Нормандската четворка“ потвърди безалтернативността на „Минск-2“

Външните министри на „нормандската четворка“ (Русия, Германия, Франция и Украйна) на срещата в Париж във вторник отново констатираха, че Минските споразумения за разрешаване на конфликта в Украйна са запазили своята актуалност, предаде РИА Новости.

По време на преговорите, които се проведоха при закрити врати и продължиха над три часа, страните обсъдиха също и съдействието за изпълняването на Минските споразумения за разрешаването на кризата в Украйна чрез механизма на контактната група, включваща развитието на пряк диалог между Киев и Донецка и Луганска републики.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че на срещата министрите са се договорили да продължат да се придвижват напред по всяка една от точките в Минските споразумения.

„Констатирахме преди всичко, че целият комплекс мерки от 12 февруари запазва силата си именно като пакет, че е необходимо да се придвижим напред по всички направления, без обезателно да ги свързваме едно с друго, но задължително да отбележим напредък по всяка една точка, отбелязана в комплекса мерки“, заяви Лавров.