Неизвестни лица подпалиха още една църква в Киев

През изминалата нощ в Деснянски квартал на Киев неизвестни лица са подпалили дървена църква на Московски патриархат, съобщи украинската информационна агенция УНН.

„В дървената православна църква на Московски патриархат възникна пожар, вследствие на който бяха повредени външната стена, куполът, кръста, а също така са частично повредени и няколко икони. В 03:18 пожарът бе потушен, жертви и пострадали при инцидента няма. Пожарът е бил умишлено предизвикан от неизвестни лица“, разказват от украинското министерство на извънредните ситуации.

През нощта неизвестни лица се опитали да подпалят и храм в националния исторически резерват „Бабий Яр“ в Киев. В резултат от произшествието е била повреден олтара на храма.

Руското външнополитическо ведомство се зае с разследването на инцидента. „Ние изискваме подробно разследване на престъплението и строго наказание на виновните“, подчертаха от руското МВнР.

По-рано предстоятелят на Украинската православна църква към Московски патриархат митрополит Онуфрий изпрати писмо до украинския президент Петро Порошенко, в което изрази молба църквата да бъде оградена и защитена от агресивните националисти.