Неизвестни лица застреляха заместник-министъра на външните работи на ДНР

Заместник-министърът на външните работи на самопровъзгласилата се Донецка народна репубика и помощник на „народния губарнатор“ Павел Губарев  Александър Просьолков  бе застрелян от неизвестни лица в Луганска област, предаде РИА Новости.

„Вчера при загадъчни обстоятелства бе застрелян Просьолков. Това се случи край Краснодан“, заяви Губарев, като допълни, че Просьолков е трябвало да му предостави важна информация.

Според „народния губернатор“ на ДНР, нападението е станало, когато Просьолков е спрял колата си и е излязъл от нея.Той е убит „с пет изстрела в областта на сърцето“.

Ръководителят на информацонния център „Югоизточен фронт“ Константин Кирник в интервю за телевизия „Россия 24“ потвърди информацията за убийството на Просьолков, като заяви, че то е било поръчково и е извършено от професионален убиец

По-рано в украинските медии се появи съобщение, че убийството е станало случайно, като колоната от автомобили е била обстреляна по погрешка от опълченците в Луганск. Губарев отрече напълно тези твърдения. „Смятам, че това е дело на украински професионални наемници“, заяви той.