На руско-китайските учения в Балтийско море ще участват около десет кораба

Около десет руски и китайски кораби ще участват в първа фаза на учението „Морско взаимодействие 2017“, което ще премине в Балтийско море между 21 и 28 юли, предаде ТАСС и ИА Фокус
„От 21 до 28 юли във водите на Балтийско море ще премине първи етап от двустранното руско-китайско военноморско учение „Морско взаимодействие 2017%. За него ще бъдат задействани около 10 кораба и съда от различни класове, повече от десет самолета и хеликоптери на ВМС на Русия и на Китай“, пише в официално заявление на руското министерство на отбраната. „Основни цели на учението са повишаване на ефективността на взаимодействието между двете флоти за противодействие срещу заплахите за сигурността в морето, тренирането на взаимодействието между екипажите на руските и на китайските бойни кораби, засилване на дружбата и сътрудничеството между ВМС на двете страни“, пише още там.
На 21 юли отряд китайски кораби ще пристигнат на пристанището в Балтийск, където ще се състои тържествена среща и няколко протоколни мероприятия. Активната фаза на маневрите ще премине от 24 до 27 юли.