На гръцко-албанската граница са заловени 12 марокански нелегални мигранти

На гръцко-албанската граница са заловени 12 марокански нелегални мигранти, предаде МИА. Албанската полиция съобщи, че те са влезли през див проход в страната, преди да бъдат заловени в село Врисера, близо до граничния пункт Какавия.

До селото всичките мигранти са пътували в кола комби. Пред полицията те са заявили, че целта им е била през Албания да стигнат до Черна Гора и да продължат по пътя си към Западна Европа. След проверката на документите им те са били изпратени в бежанския център Карач в столицата Тирана. Според местните медии случая показва, че мигрантската вълна може да се пренасочи и да започне да преминава от Гърция в Албания, пише Македонската информационна агенция.

До такова стечение може да се стигне, след като от няколко седмици Македония затвори границата си с Гърция за мигранти. Западната ни съседка допуска единствено жители на страни, в които има военни конфликти – Сирия, Ирак и Афганистан. Тези мерки доведоха спирането на границата на хиляди мароканци, иранци и хора от други националности от Африка и Близкия изток. Част от тях бяха преместени от гръцките власти в Атина, като Гърция преговаря с родните им страни за репатрирането им. Други може би са се насочили към Албания.

Източник: БГНЕС.