Наши рокери тръгнаха с руските „Нощни вълци“ към Берлин

Български рокери се включват в похода на руския клуб „Нощни вълци“ от Москва до Берлин. Участниците от наша страна потеглиха към германската столица, като по пътя си ще преминат през места в Сърбия и Унгария, където са издигнати паметници на български войници, загинали по време на Втората световна война. Крайната цел на нашите моторджии е да се включат в шествието на Деня на победата на 9 май в Берлин.

За разлика от миналата година появата на членовете на българския клон на смятаните за приближени на Владимир Путин „Нощни вълци“ този път не предизвика безредици, предаде БНР. Въпреки че близо до тях бяха събрали противници на инициативата. Полицията обаче не допусна да се стигне до спречквания между двете групи.

„Ние сме за обединението. Не искаме да се… и на тези хора, които там митингуват ние не им пречим. Когато те си правят митинги, не излизаме, за да си разпъваме знамената и да ги освиркваме. Апелирам и те да не ни пречат на нас, тъй като нашата цел, пак казвам, е обединение. Това каза Денчо Златанов, ръководител на българската секция на „Нощните вълци.

Мотопоходът на „Нощните вълци“ през миналата година бе съпътстван от много напрежение и проблеми по редица граници. Много европейски държави не искаха да пуснат руските рокери да преминат през тяхна територия. Част от шествието тогава се насочи към България, където от една страна застанаха техни противници, а от друга – защитници. В крайна сметка се стигна до сблъсъци и арести. Не по-различна бе ситуацията в Полша, Чехия и други държави. Там, където „Нощните вълци“ не бяха допуснати да преминат, техни приятели – местни клубове, посетиха местата от маршрута им и поставиха цветя от тяхно име пред паметниците.

 

Compressed file

Compressed file

Compressed file

Compressed file

Compressed file

Compressed file

Compressed file

Compressed file

Compressed file

Compressed file

Compressed file

Compressed file

Compressed file