Нацистът Ярош създава батальон в чест на убития екстремист Музичко

Лидерът на «Десен сектор» Дмитрий Ярош заплашва да унищожи «Кремълската империя» и да върне Крим, като създаде в Западна Украйна батальон на името на убития неонацист Александър Музичко, известен още като Сашко Билий, предаде РИА Новости.

Освен това, той обещава да сложи край на опълченците в Донецка и Луганска области.

„Другарите ми от „Десен сектор” вече формират батальона, наречен в чест на Александър Музичко. Паметта за героя попълва редиците ни с нови воини… Ще сложим край на опълченците в Донецка и Луганска области. Ще освободим украинския Крим, ще унищожим „Кремълската империя” и ще изградим нормална държава за украинския народ. Победата ще е на наша страна! Слава на Украйна!”, написал на страницата си във Фейсбук Ярош.

Той е известен с антируските си възгледи от край време и е лидер на радикалите в Украйна, който не веднъж е призовавал за активиране на терористична дейност на територията на Русия. Именно той се опитвал да се обърне за помощ към известния чеченски терорист Доку Умаров.

В Русия срещу Ярош е образувано наказателно дело по обвинение за призиви към терористична и екстремистка дейност. Същият е взимал участие в изборите за президент на Украйна на 25 май, като вотът му е достигнал 0,7% от гласовете.

Напомняме, че лидерът на западноукраинското неонацистко движение „Десен сектор” Александър Музичко е бил убит в нощта на 24 срещу 25 март в Ровненска област. По данни на следствието, радикалът направил опит за бягство по време на задържането му от служителите на украинската милиция и се самозастрелял, което е станало причина за смъртта му.