България да заеме категорична позиция за прекратяване на санкциите срещу Русия

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на Национално Движение Русофили и
Българо-руската търговско-промишлена палата

 

Предстои Съветът на Европейския съюз да обсъди санкциите срещу Русия.

Национално Движение Русофили и Българо-руската търговско-промишлена палата настояват България да заеме категорична позиция за прекратяване на санкциите срещу Русия.

Тези санкции не решават нито един геополитически проблем. Тези санкции създават сериозни икономически проблеми на страните от Европейския съюз, включително и на България. Тези санкции са илюстрация на политически инат и на политическо късогледство.

Санкциите са деструктивни. Те носят сериозни загуби на десетки хиляди компании и фирми от европейските страни с милиони заети в тях граждани. Българските производители и износители до сега са загубили от контра санкциите на Русия над 300 млн. лева. Използването на санкциите задържа и глобалния икономически растеж.

Против санкциите се обявяват много организации на предприемачите и ръководители на ред страни членки на Европейския съюз. Продължаването на тези ограничения означава ново увеличение на загубите на европейските страни и съхраняване на напрежение в отношенията между Европейския съюз и Русия. Това буди безпокойство у все по-широка европейска общественост.

Европейският съюз трябва да се стреми към пълноценно, дългосрочно и всеобхватно партньорство с Русия. Това партньорство трябва да бъде и икономическо, и политическо, и културно, и военно. Без партньорство с Русия не е възможно да бъде решен нито един сериозен глобален проблем.

Обединена, просперираща и мирна Европа е невъзможна без, а още повече срещу Русия!

      

Национално Движение Русофили
Председател:     Николай Малинов

БРТПП
Председател:     Георги Минчев

 

02.12.2016 г.