Националната гвардия на Украйна разстреля 10 свои войници

Националната гвардия на Украйна, която се състои основно от представители на нацистката групировка „Десен сектор“ и доброволци, разстреля 10 свои войници

Източник: РИА Новости

Прессекретарят на „народния кмет“ на Славянск Вячеслав Пономарьов Стела Хорошева съобщи, че 10 украински войници са били разстреляни от представителите на Националната гвардия на Украйна, към която са служили. Причината за разстрела била, че бойците искали да преминат на страната на опълченците към Народното опълчение на Донбас, съобщи РИА Новости.

„Десет души (украински войници ) искаха да преминат на наша страна, но войниците от украинската гвардия, самите им командири ги разстреляха най-безцеремонно“, каза Хорошева.

По думите й в момента в Славянск военните действия са прекратени, но в зоната на гарата отново е забелязан безпилотен самолет. Тя поясни, че вече няколко дни военни самолети не са прелитали над града.
По-рано Вячеслав Пономарьов заяви, че при нападението на Славянск са били убити осем войници от украинската армия, загубите при опълченците като цяло са значително по-малки.